Την σκυτάλη στον διάδοχο του και νέο εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια, παρέδωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο γιατί στο ξεκίνημα της πορείας του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μου ανέθεσε την ευθύνη της κρίσιμης θέσης του Εκπροσώπου Τύπου, όσο και γιατί μου εμπιστεύεται σήμερα τον κρίσιμο τομέα των Εξωτερικών Υποθέσεων.

Είναι προφανές ότι αισθάνομαι βαριά την ευθύνη, καθώς συνωστίζονται στον εθνικό ορίζοντα πολύ κρίσιμα ζητήματα: το Κυπριακό, η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι σχέσεις με την Αλβανία. Και, βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που, αυξάνονται η αβεβαιότητα και οι εντάσεις, όχι μόνο στη γειτονιά μας, αλλά και στην Ευρώπη και διεθνώς.

Με οδηγό την ίδια αντίληψη θα συνεχίσω τη μάχη της υπεράσπισης αρχών και θέσεων ειδικά των εθνικών μας θεμάτων και των συμφερόντων της πατρίδας από τη νέα μου θέση».

Μητσοτακης

Ο Βασίλης Κικίλιας από την μεριά του επισήμανε ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα, να επιλέγομαι για Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος».

Ενώ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Όπως γνωρίζετε η θέση του Εκπροσώπου Τύπου έχει να κάνει με τη δυνατότητα, μέσω εσάς, να επικοινωνήσει η Νέα Δημοκρατία με την κοινωνία. Δεν είναι κατά τη γνώμη μας, ικανή και αναγκαία συνθήκη η απάντηση, για την απάντηση μόνο, στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Η αγωνία μας, το μέλημά μας και η φροντίδα μας, είναι να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμά μας στα πλατιά κοινωνικά στρώματα, στους συμπολίτες μας. Αγωνιούν να μάθουν ποιο είναι το επόμενο βήμα, αν υπάρχει ελπίδα. Κατά τη γνώμη μας, η Αλήθεια είναι η νέα Ελλάδα. Λυτρώνει τον κόσμο. Και αυτή θα κληθούμε να υπηρετήσουμε».

κικιλιας