Μητσοτάκης: Να πείσουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά

Με τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:21
26/10/2016
Μητσοτάκης: Να πείσουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά
5
loading

Με τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο και με τη διοικούσα και οργανωτική επιτροπή του ιδρυτικού συνεδρίου της νεολαίας της ΝΔ, συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την εκλογή του, καθώς και στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

«Πρέπει να σας πω από καρδιάς, ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό το οποίο είδα και άκουσα, γιατί ενημερώθηκα και για το τι έγινε τις επόμενες δύο μέρες: Ποιοτικές πολιτικές τοποθετήσεις. Είδα έναν υγιή προβληματισμό. Είδα μια νεολαία ενός σύγχρονου κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού κόμματος. Και αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα. Διότι με αυτόν τον τρόπο, στείλαμε νομίζω σε όλους όσοι μας παρατήρησαν και μας άκουσαν, ένα ουσιαστικό μήνυμα ποιοτικής ανανέωσης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Οι προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας. Έχουμε να αποδείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΟΝΝΕΔ, δεν ήταν απλά μια άσκηση, η οποία περιορίστηκε σε ένα καλά οργανωμένο ιδρυτικό συνέδριο. Πρέπει να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά στη νέα γενιά. Πρέπει να κάνουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά. Πρέπει να τους πείσουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί μια πράξη πολιτικής ευαισθησίας, που θα τους επιτρέψει να διαμορφώσουν και το δικό τους μέλλον, με πιο ποιοτικούς όρους».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε οι νέοι να είναι σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί, όχι μόνο στην κινητοποίηση της νεολαίας στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, όπου πηγαίνει και συχνάζει, αλλά και στην διαμόρφωση πολιτικών που θα δείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για τους νέους έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια.

«Ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Ζητήματα που συνδέουν την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους νέους προβληματισμούς μιας γενιάς, η οποία αναγκάστηκε να ωριμάσει σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, πρέπει να μπουν στο επίκεντρο του πολιτικού μας λόγου. Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Εσείς θα μας βοηθήσετε και θα συνδιαμορφώσουμε την πολιτική πλατφόρμα της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι μια πλατφόρμα, η οποία θα κοιτάει στο μέλλον. Και οποιαδήποτε κόμμα θέλει να κοιτάει στο μέλλον, πρέπει να έχει, πρώτα απ' όλα στραμμένο το βλέμμα του στη νέα γενιά», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για ουσιαστική και ποιοτική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

«Όταν είπα στο Συνέδριο ότι θα ήθελα η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να είναι ηλικιακά η πιο νέα στην ιστορία του κόμματος, το εννοούσα και το εννοώ. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να δώσουμε σε νέους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν μέχρι σήμερα. Αλλά αυτές τις ευκαιρίες θα τις κερδίσουν με το σπαθί τους. Εκπτώσεις στην αξιοκρατία και την ποιότητα δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα περιμένατε, εξάλλου, να ακούσετε κάτι διαφορετικό από μένα. Αλλά θεωρώ ότι έχουμε ένα τόσο πλούσιο και ποιοτικό στελεχιακό δυναμικό στη νέα γενιά, η οποία μας στηρίζει, που θα μας διευκολύνει πάρα πολύ στην προσπάθειά μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Πάμπλικ μαστρουμπεϊτορ

  Οι νεοι απο την παλαια εποχη αναζητουσαν την επιτηδευματική εκμεταλεσυςη των φυσικών πορων του εργαλειακου/εργασιακου καθεστώτος τους. Οπως ειπε και ο Αγιος Παυλος Ει τις ού θέλει εργάζεσθαι, μηδέ εσθιέτω.
  — προς Θεσσαλονικείς Β’ 3:10
  μτφρ: όποιος δε θέλει να δουλεύει δεν θα τρώει

 2. avatar Λέλα

  με τα κοινά ναι ,με σένα όχι

 3. avatar MHTSOS_GAV

  Ποιά κοινά, θα σώσουν την Ελλάδα;
  Μήπως έφυγαν οι νέοι, που φεύγουν όσο γρήγορα γίνεται, και έμειναν οι γέροι και όσοι νομίζουν πως ασχολούνται με τα κοινά;
  ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
  Με τέτοια μυαλά μας βλέπω όλους λαθρομετανάστες με την Ελλάδα φυγόκεντρο δύναμη.

 4. avatar ε, δεν έχουμε και μνήμη χρυσόψαρου

  Δηλαδή να τρέχουν με λοστους, τσεκούρια και βαριοπούλες, νάναι ο Βορίδης καλά και τα ΚΝΑΤ. Και μετά να τους παίρνουν στα γραφεία για κομματόσκυλα. Άμα μιλάει για τα κοινά ο Μητσοτάκης φοβάμαι και τα ρούχα που φοράω ότι θα μου τα κλέψει και αυτά και θα μου βαρέσει και καμιά ανάποδη.

 5. avatar emetost

  Βγάλανε τις γραβάτες και ξανανοιώσανε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει