Πηγές της ΝΔ σχολίασαν πως στις πρωτολογίες στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή δεν ειπώθηκε τίποτε καινούριο από πλευράς του κ. Τσίπρα, ο οποίος, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, προχώρησε σε αναμάσημα των όσων λέει εδώ και καιρό.

Στο μείζον ζήτημα που συζητείται σήμερα, από πλευράς του πρωθυπουργού δεν κατατέθηκε καμία πρόταση, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ, που παρουσίασε τη δέσμη των 12 προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ουσιαστικά, από την κυβέρνηση δεν ειπώθηκε καμία λέξη για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί μια σοβαρή παθογένεια του συστήματος.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα απαντήσει στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός για τη λίστα Τσίπρα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης», έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, προσθέτοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση των καναλιών απογυμνώθηκε πλήρως, καθώς παρουσιάστηκε βήμα-βήμα η διαδικασία φιάσκο, με τις αποχωρήσεις Καλογρίτσα κλπ.

Καταλήγοντας, από τη ΝΔ θεωρούν ότι η επικράτηση του Κυριακού Μητσοτάκη στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι σαφής, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί και από τις δευτερολογίες.