Για σχέσεις με τη διαπλοκή κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή.

«Οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια – χρήματα – διαπλοκή με συμφέροντα. Η διαπλοκή σάς βοήθησε για να φτάσετε στην εξουσία … Κύριο μέλημά σας ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και για δύο χρόνια να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενο το Ποτάμι. Ρίξατε τόνους λάσπης στο Ποτάμι και το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλλατε», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να βρομίσετε το Ποτάμι, γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός το καινούργιο φοβάται – δεν φοβάται το παλιό».

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε μάλιστα λόγο για «λάσπη και τρολ» με στόχο το Ποτάμι. «Πόσο σας στοίχισε η προσπάθεια να βρομίσετε το Ποτάμι με τόνους λάσπης; Το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλλατε. Πόσο λεφτά δώσατε σε αυτά τα τρολ, μαύρα λεφτά, και όλους αυτούς τους δήθεν αγανακτισμένους blogger, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους αντιεξουσιαστές, όλους αυτούς τους κομματικούς δημοσιογράφους που για 2 χρόνια είχαν σαν μέλημά τους να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι.

Πρόσφατα μάθαμε ότι ένας από αυτούς που πρωτοστατούσε στις αθλιότητες ήταν υπάλληλος της κας Γεροβασίλη. Όχι υπάλληλος στο σπίτι της, αλλά υπάλληλος στο γραφείο της. Πληρωνόταν δηλαδή για να γράφει ατάκες όπως: ‘στη χώρα όπου 7% ψηφίζει Ποτάμι, γιατί είναι περίεργο που 10% ψηφίζει Χρυσή Αυγή; Τηλεσκουπίδια και φασισμός πάνε μαζί’, ‘είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι ο άνθρωπος επιβεβαιώνει χωρίς εγκέφαλο και ψηφίζει Ποτάμι’. Πολλούς είχατε τέτοιους και τους ανταμείβετε με λεφτά του ελληνικού λαού για να βρίζουν όσους δεν σας αρέσουν. Πού τους κρύβετε; Ο εκδότης της εφημερίδας Χωνί που γέμισε αφίσες όλη τη χώρα, είναι διορισμένος κι αυτός στο γραφείο της κας Γεροβασίλη.

Ο διαχειριστής του site Olympia είναι στην υπηρεσία επικοινωνίας του κ. Καμμένου, του υπ. Αμύνης. Ο κατάλογος είναι τεράστιος και δεν θα φάω το χρόνο μου να ασχοληθώ άλλο με αυτά τα αποβράσματα. Είναι όμως το παρακράτος σας και πρέπει να πείτε την αλήθεια. Τι σας στοίχησαν; Γιατί τους πήρατε και πώς τους πληρώνατε μέχρι να γίνετε κυβέρνηση, γιατί τώρα τους πληρώνει ο ελληνικός λαός;»

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να μας ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά των στελεχών του», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να είναι τέσσερις και κατηγόρησε για ψεύδη την κυβέρνηση όταν λέει ότι «έκοψε» τον κ. Καλογρίτσα. «Έφυγε όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του ήταν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημαγωγία κάνοντας αναφορά στη δράση του Αρτέμη Σώρρα σε όλη την Ελλάδα για να επισημάνει ότι οι δημαγωγοί είναι εκείνοι που στρώνουν το έδαφος «σε τέτοιους τύπους».

Είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει εκεί έξω ένας απατεώνας που τριγυρνά σε χωριά και πόλεις και λέει ότι έχει 600 δισ. ευρώ στην άκρη και είναι στην θέση να ξεπληρώσει τα χρέη όλων των Ελλήνων. Όχι μόνο το δημόσιο χρέος αλλά και το ιδιωτικό. Έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές. Αντί να κάνουμε πλάκα με αυτά, να δούμε ποιος στρώνει το έδαφος σε αυτούς τους τύπους. Μήπως οι πολιτικοί που φώναζαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και σήμερα στέλνουν ΜΑΤ για να προστατέψουν τα δικαστήρια που βγάζουν σπίτια στο σφυρί;

Όταν η πολιτική παραδίδεται στην δημαγωγία δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει πιστευτός αυτός που υπόσχεται το μοίρασμα 500 δισ. Όμως και αυτοί οι δημαγωγοί χρειάζονται κανάλια και διαπλοκή».