Θα στηρίξει την κυβέρνηση και θα ψηφίσει «ναι» στην ονομαστική ψηφοφορία που ξεκινά το απόγευμα στη Βουλή, η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη. Προειδοποιεί ωστόσο ότι χωρίς άμεση εφαρμογή των δομικών αλλαγών που προτείνει, τότε όσα οριζόντια μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα και να λάβει η κυβέρνηση δε θα έχουν αποτέλεσμα. Που σημαίνει ότι χωρίς τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, οι θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες.

-Σε λίγες ώρες ξεκινά η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, διαδικασία που θεωρείται το πρώτο κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση μίας σειράς που θα ακολουθήσουν. Τι θα πράξετε, κυρία Παναρίτη;
Θα στηρίξω την κυβέρνηση στο έργο της και την προσπάθεια που κάνει να βγάλει τη χώρα από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η απόφαση δεν είναι καθόλου εύκολη. Είναι αληθές ότι τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα και πρέπει να γίνει κατανοητό από τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες ότι στόχος μας δεν είναι να αποφασίζουμε μέτρα που φέρνουν σε δύσκολη θέση τη μέση ελληνική οικογένεια και τα χαμηλά εισοδήματα. Όλα όμως δείχνουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

-Το απόγευμα λοιπόν, ψηφίζετε «ναι». Τι περιμένετε από την κυβέρνηση μετά από αυτή τη στάση;
Αυτό που περιμένω είναι η άμεση και ουσιαστική επιτάχυνση των δομικών αλλαγών, που θα πρέπει να σας πω ότι είναι και το «κλειδί» για την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής. Γιατί η άμεση πραγματοποίηση δομικών αλλαγών είναι ο μόνος δρόμος για να έχουν αποτέλεσμα τα δύσκολα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση.
Όταν αναφέρομαι σε δομικές αλλαγές, εννοώ:

– Απλοποίηση της παραγωγικής βάσης της χώρας για να γίνει επιτέλους η Ελλάδα ανταγωνιστική. Δεν νοείται να είμαστε περίπου στη 140η θέση στον πίνακα της ανταγωνιστικότητας σε σύνολο 180 χωρών.
– Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει «χθες», ας το κάνουμε σήμερα.
– Την ύπαρξη μητρώων, περιουσιολογίου και κτηματολογίου και σταθερές διαδικασίες που θα επιτρέψουν στο κράτος να καταγράψει την πραγματικότητα και τους ιδιώτες να γνωρίζουν το τοπίο στο οποίο σχεδιάζουν και επενδύουν.
– Απλοποίηση του δικαστικού συστήματος που θα επιτρέψει ταχείες διαδικασίες στις επενδύσεις, θα διευκολύνει και δε θα «πνίγει» επενδυτικά σχέδια Ελλήνων επενδυτών ή επενδυτών του Εξωτερικού λόγω μίας προσφυγής μικρής σημασίας.

Πηγή: 24h.gr