«Είναι πραγματικά περσινά, ξινά σταφύλια. Η χώρα μας είναι μία χώρα ασφάλειας και μία χώρα δικαιοσύνης», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον Real Fm 97,8 .

«Νομίζω  ότι είναι παραπάνω από προφανής η αμηχανία της ΝΔ γύρω από το συνολικό ζήτημα του που πάει η χώρα, του τι πρέπει να γίνει, με ποιο πρόγραμμα, με ποιες πρωτοβουλίες, και όλα αυτά, και βρίσκει ένα έδαφος σε περιστατικά τα οποία, προφανώς, με άγαρμπο τρόπο προσπαθεί να τα εντάξει σε μία φιλολογία και σε μία κατεύθυνση που θυμίζουν την αλήστου μνήμης  κατασκευή των «δύο άκρων» που ακούγαμε παλαιότερα από τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μπαλτάκου», σχολίασε ο κ.Μαντάς.

Και πρόσθεσε:«Πραγματικά, δεν περίμενα από έναν μετριοπαθή, κατά τα άλλα, πολιτικό, όπως ο κύριος Κουμουτσάκος, να μας βομβαρδίζει κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, με το δόγμα «νόμος και τάξη». Νομίζω ότι δεν ταιριάζει αυτό σε ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτρέψτε μου να το πω αυτό, θέλει και από το θεσμικό του ρόλο να διαδραματίσει έναν παραγωγικό ρόλο στα γενόμενα της χώρας».

«Ας αναρωτηθώ δημόσια. Έχουμε κάποιο τεράστιο γεγονός στο επίπεδο της δημόσιας ασφάλειας ή στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στη χώρα; Νομίζω ότι αυτό δεν υπάρχει, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν, βεβαίως, μεμονωμένες ενέργειες από γνωστούς – άγνωστους χώρους, οι οποίες κάθε φορά που υπάρχει κενό, όπως συμβαίνει και στις καλοκαιρινές μέρες ή όταν υπάρχουν άλλα γεγονότα, επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά η χώρα μας είναι μία χώρα ασφάλειας και θα πρόσθετα και δικαιοσύνης. Είναι μία χώρα με εγκατεστημένο το δημοκρατικό της πολίτευμα. Κανένας δεν το αμφισβητεί αυτά τα πράγματα. Είναι περσινά, ξινά σταφύλια. Είναι πραγματικά περσινά, ξινά σταφύλια. Η χώρα μας είναι μία χώρα ασφάλειας και μία χώρα δικαιοσύνης», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.