Πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί πως μένει «θεατής στα έκτροπα των hotspots», εξαπολύει ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες εντάσεις στο νησί της Λέρου.

«Ανησυχητική συνέχεια εντάσεων στο hotspot Λεπίδων της Λέρου, όπου σημειώνονται, για άλλη μια φορά, τραμπουκισμοί και επιθετική συμπεριφορά. Θύματα των επιθέσεων ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού, ορισμένοι κάτοικοί του, καθώς και ανεξάρτητοι φορείς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους αναχαιτίσουν, εξηγώντας τους ότι η απομάκρυνσή τους από το κέντρο πρώτης υποδοχής δεν είναι εφικτή», σημειώνει σε δήλωσή του και συμπληρώνει:

Οι αχαρακτήριστες, αλλά ξεκάθαρα οργανωμένες – πλέον – ομάδες δήθεν “αλληλέγγυων” πολιτών, συνεχίζουν ανενόχλητοι το “κοινωφελές” τους έργο, ξεσηκώνοντας και υποκινώντας τους μετανάστες με στόχο το ίδιον όφελος. Το αποτέλεσμα; Εξεγέρσεις, μαζικά επεισόδια και αναβρασμός!

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε επιθέσεις με τσεκούρια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, παραμένει στο ίδιο έργο θεατής, για άλλη μία φορά.

Θα αποφύγουμε τα χειρότερα ή απλώς θα σχολιάζει η Κυβέρνηση τις συνέπειες;».