Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας αναφορές πως η τρόικα
διαπίστωσε ταμειακά προβλήματα στα επικουρικά ταμεία.

Υπάρχει πλήρης
οικονομική επάρκεια για πολλά χρόνια ακόμα, διαβεβαίωσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας πως δεν τίθεται θέμα περικοπών επικουρικών συντάξεων και κάνοντας λόγο για επαγγελματίες του ψεύδους.

«Κανένα επικουρικό ταμείο από τα τρία που επισκέφθηκαν μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχει ταμειακό πρόβλημα. Διακινείται αναληθέστατα, για να δημιουργηθεί ίσως πολιτικό ζήτημα ότι δήθεν οι εκπρόσωποι της τρόικας επισκεπτόμενοι τα επικουρικά ταμεία διαπίστωσαν οικονομικά προβλήματα που οδηγούν σε περικοπές επικουρικών συντάξεων. Ουδέν αναληθέστατο. Το αντίθετο συνέβη. Από τις επισκέψεις της τρόικας στα τρία ασφαλιστικά Ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΑΗΤΕΚΟ και ΕΤΕΑΜ διαπιστώθηκε ότι έχουν επάρκεια οικονομική για πολλά πολλά ακόμα χρόνια. Κάποιοι επαγγελματίες του ψεύδους λένε το αντίθετο συνειδητά για να παραχθεί πολιτικό ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Οι επικουρικές συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες από όλα τα Ταμεία και για πολλά χρόνια. Αυτή είναι και η διαπίστωση των ελεγκτών μετά την επίσκεψη του κλιμακίου στα Επικουρικά Ταμεία. Επομένως όσα λέγονται ή γράφονται για συντάξεις που δήθεν κινδυνεύουν είναι απόλυτα ανακριβή», τονίζεται και σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.