«Show μικροκομματικής προπαγάνδας» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε παρουσίαση του σχεδίου για τη δίκαιη ανάπτυξη στο Μουσείο της Ακρόπολης, την προσεχή Πέμπτη.

«Σε μια εποχή που ο Πολιτισμός στη χώρα πλήττεται βάναυσα, η Κυβέρνηση προχωρά στην – πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά για μουσείο – χρήση του Μουσείου της Ακρόπολης για κυβερνητικές ανακοινώσεις. Τι ειρωνεία…», σχολιάζει ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «εκεί που φιλοδοξούμε να υποδεχτούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, διοργανώνουμε show μικροκομματικής προπαγάνδας.

Δυστυχώς, μετά την απαξίωση των αρίστων και της αριστείας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποβαθμίζει επιδεικτικά έναν χώρο που συμβολίζει τις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες».

Σημειώνεται πως σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του, βρέθηκε στο επίκεντρο ο άξονας που αφορά στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη», όπως την έχει προσδιορίσει ο πρωθυπουργός.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση της κυβέρνησης που θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, θα παρουσιάσει τη λογική που θα διατρέχει το σχέδιο για τη δίκαιη ανάπτυξη και που θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

α) την παραγωγική ανασυγκρότηση

β) το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και το σχετικό χρονοδιάγραμμα

γ) τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξήνια τράπεζα κτλ), που στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται, ότι ο αναπτυξιακός νόμος βρίσκεται ήδη σε φάση συζήτησης στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.