«Το πολιτικό σύστημα όπως αποτυπώνεται σήμερα στη Βουλή αντιστρατεύεται το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει με τα ίδια κόλπα του Σαμαρά αξιόποινες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Το αξιόποινο έστω και για λίγες ώρες αίρεται» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «42 λεπτά»  της τηλεόρασης του Σκάι.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος έχει απωλέσει και το πολιτικό και ακαδημαϊκό πλεονέκτημα από πέρυσι το καλοκαίρι που πέρασε το νόμο για τους πλειστηριασμούς» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Βλέπουμε διαρκώς να γίνονται διάφορα παζάρια. Πρόσφατα ο κ. Λεβέντης είχε πει πως ο κ. Τσίπρας του είχε προτείνει πέντε υπουργεία για να μπει στην κυβέρνηση.  Ούτε ο Φλαμπουράρης, ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε ο Σταθάκης έχουν απαντήσει επαρκώς για αυτά που τους καταλογίζουν. Όλα αυτά είναι σκιές. Η κυβέρνηση έσπευσε να τους εξυπηρετήσει. Η τροπολογία για της off shore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους. Άξιος συνεχιστής των μνημονιακών κυβερνήσεων η σημερινή κυβέρνηση».

Παράλληλα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπερασπίστηκε το έργο της στη Βουλή για την επιτροπή του πόθεν έσχες λέγοντας πως εκείνη έκανε ότι μπορούσε παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε κάνει δυσκολότερο κάθε έλεγχο και παρά τα συνεχή εμπόδια που έβρισκε μπροστά της η ίδια.

«Αν η κυβέρνηση ήθελε να χτυπήσει την καρδιά του προβλήματος θα έφερνε μια ρύθμιση που θα επωφελούταν οικονομικά απ όσους κέρδισαν οικονομικά από την πολιτική τους καριέρα» ανέφερε.