Η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε βουλευτές και υπουργούς να ιδρύουν offshore εταιρείες ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντός της εβδομάδας θα πρέπει να καταθέσουν πρόταση για να ακυρωθεί.

«Δεν πρέπει ο πολιτικός, ο βουλευτής και ο υπουργός να έχει offshore εταιρεία δεν γίνεται. Προκαλείς τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μιλάς για διαφάνεια και να κάνεις offshore εταιρείες».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων του γγ Καταπολέμησης Διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη, ότι η ψήφιση της τροπολογίας αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας και εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο ο κ. Γιακουμάτος απάντησε λέγοντας, ότι «η μνημονιακή υποχρέωση αν σου πει να πνίξεις το παιδί σου δεν θα το κάνεις», ενώ προσέθεσε ότι πλέον δημιουργείται και τεράστιο ηθικό ζήτημα όταν -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- οι πολίτες καταφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα συσσίτια και οι πολιτικοί ιδρύουν offshore εταιρείες.

Απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι πίσω από τις υποθέσεις φοροδιαφυγής βρίσκονται ο κ. Παπασταύρου και άλλα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Γιακουμάτος σχολίασε ότι αν ο κ. Παπασταύρου κριθεί ένοχος να τιμωρηθεί και «να πάει στο πυρ το εξώτερο» και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση κάνει «συμψηφισμό διαφθοράς» επικαλούμενη τον κ. Παπασταύρου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.