Με μια δήλωση που θα συζητηθεί αρκετά, η υπουργός Παιδείας κα. Άννα Διαμαντοπούλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κυβερνητικό έργο αλλά και για την πιθανότητα των πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας στο «Βήμα fm» η κα. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι «είμαι από αυτούς που σταθερά λέω ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές.

Εκτιμώ ότι υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που όχι μόνο κατανοεί αλλά και είναι πολύ επικριτική μαζί μας γιατί δεν είμαστε πιο γρήγοροι, πιο τολμηροί και πιο αποτελεσματικοί.

Μέσα στο συνολικό κάδρο θα πρέπει να βάλουμε την επόμενη μέρα των εκλογών. Να κάνουμε δηλαδή μία ανάλυση του καλύτερου και του χειρότερου σεναρίου.

Ο πρωθυπουργός όποτε θέλει λέει “πάω σε εκλογές, αποφασίστε τι θέλετε και δώστε μία καθαρή εντολή να συνεχίσω”. Αυτό θα μας έβγαζε από μία εξαιρετικά δύσκολη θέση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δύσκολο είναι σήμερα να είσαι πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση η οποία παίρνει αυτές τις σκληρές αποφάσεις, πολλές από τις οποίες είναι εξαιρετικά θετικές για το μέλλον της χώρας.

Εάν γίνουν λοιπόν αυτές οι εκλογές είτε το ΠΑΣΟΚ θα συνέχιζε την πορεία του, είτε η ΝΔ θα συνεχίσει ακριβώς την ίδια πορεία – γιατί ή ΝΔ δεν έχει πει ούτε ένα πράγμα διαφορετικό. Αυτό που παρουσίασε στο Ζάππειο 2 η Τρόικα της είπε ότι δεν γίνεται. Θέλει 4 με 5 χρόνια, άρα θα χρειαστεί μία άλλη κυβέρνηση να κάνει τα ίδια πράγματα, με τις ίδιες συγκρούσεις.

Αν δεν βγει κυβέρνηση θα χάσουμε κάνα 3μηνο στις εσωτερικές ισορροπίες μέχρι να βγει. Όλα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε διαφορετικά πράγματα τουλάχιστον σ αυτήν τη φάση, όσο το Ευρωπαϊκό σύστημα είναι έτσι όπως είναι. Αν στην Ευρώπη υπάρχουν άλλες εξελίξεις τότε θα υπάρξουν και εδώ άλλες εξελίξεις.

Θα μείνουμε πίσω έναν ολόκληρο χρόνο ο οποίος είναι πολύτιμος για όσα γίνονται στην οικονομία και για το πόσο θα επηρεάσουν αυτά τις αποφάσεις για εμάς.

Για φανταστείτε το χειρότερο σενάριο που μπορεί να γίνει σε αυτή τη χώρα: να επιστρέψουμε στη δραχμή και ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι πρωθυπουργός της δραχμής…

Το λέω βεβαίως σαν μια ακραία προσέγγιση σε μία χώρα που ελπίζω ότι ποτέ δεν θα φτάσει εκεί γιατί θα είναι καταστροφή.

Αν πάμε σε εσωτερικό χάος, θεωρώ ότι όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί. Θα οδηγηθούμε στο να χάνονται οι μήνες και οι μέρες, να προσπαθούμε εμείς εσωτερικά να κρατάμε ισορροπίες στο Κοινοβούλιο, να μην μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση και όλα από την αρχή. Όταν λοιπόν κάνεις ένα σενάριο πρέπει να τα βλέπεις όλα μέχρι τέλους να παίρνεις το χειρότερο και το καλύτερο».