«Δεν έκλεισα εγώ την μουσική από το πάρτι. Το πάρτι είχε τελειώσει καιρό πριν. Αλλά όπως γράφω και στο βιβλίο κανείς δεν συμπαθεί αυτόν που ανάβει τα φώτα και λέει το πάρτι τελείωσε» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ!

«Πήλινες βάσεις η ανάπτυξη της Ελλάδας πριν την κρίση. Ήταν ανάπτυξη με δανεικά. Μέσα σε μια δεκαετία δώσαμε μια αύξηση της τάξης του 117% στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό ήταν μια από τις αιτίες. Το κονδύλι για τις εφημερίδες στο υπουργείο Οικονομικών ήταν 30.000 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα. Υπήρχε μια χρονιά, μέσα στη διετία 2007 – 2009, που ξοδεύαμε 87 δις και εισπράτταμε 51!  Αυτό είναι ίσως το κορυφαίο παράδειγμα για να πει κάποιος πως κατάρρευσε η ελληνική οικονομία» ανέφερε ο πρώην Τσαρός της Οικονομίας.

Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως: Η προσπάθεια που έγινε στην αρχή, από την κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε με βάση και το τι παρέλαβε. Αδικήθηκε. Αλλά δεν περιγράφω αυτό στο βιβλίο μου. Δεν είναι μια προσπάθεια αυτοδικαίωσης» και συμπλήρωσε με νόημα: «Δεν γράφω αυτό το βιβλίο για να επιστρέψω στην πολιτική. Με αυτό το βιβλίο τραβάω μια γραμμή. Το έκανα επειδή το χρωστούσα στον εαυτό μου.  Αποτυπώνω τα όσα έζησα. Δεν είναι βιβλίο δημοσιογραφικής έρευνας».

Παράλληλα, για τα φαινόμενα διαφθοράς μέσα στα υπουργεία ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Κάποιος που θέλει να επηρεάσει μια κατάσταση μπορεί να το κάνει. Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Υπάρχουν όμως παρόμοιες καταστάσεις. Αλλά στο δικό μου δεν ήρθε να μου δώσει κάτι ως αντάλλαγμα».