Ταξί, νοσοκομειακοί γιατροί, Παιδεία είναι τρία μέτωπα που η κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση έχει ήδη αρχίσει.

Το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο στον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση για το θέμα των ταξί όσο και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα των νοσοκομειακών γιατρών, είναι πως είναι θετικός στο να ανοίξουν μέτωπα για μεταρρυθμίσεις μέσα από διάλογο.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Παιδεία παρά τις αντιδράσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών, καθώς η κυβέρνηση παρουσιάζεται ενισχυμένη με τη συμφωνία ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ.

Το στίγμα του πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή των νόμων και ζητώντας διάλογο πριν από κάθε μεταρρύθμιση αλλά και δηλώνοντας την βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της συγχώνευσης φορέων, ζητώντας σε συνεργασία με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να προχωρήσουν οι υπουργοί αυτά που ψηφίστηκαν.