«Εδώ χτυπά η καρδιά της νέας μεταπολίτευσης, γεννιέται ένας νέος πατριωτισμός που ενώνει όλους τους έλληνες στην κοινή αποστολή της αναμόρφωσης της Ελλάδος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξης της ομιλία του στο 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο νέος πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης, ξεκίνησε περιγράφοντας το νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ.

«Προτείνουμε μια συμφωνία αλήθειας. Φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα που ασφυκτιά και κινδυνεύει. Τολμάμε και αλλάζουμε τη ΝΔ, την ανανεώνουμε, τη θωρακίζουμε. Τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τις ελπίδες και τα όνειρα όλων των Ελλήνων, όσων ζητούν την επιστροφή στην κανονικότητα. Σας καλωσορίζω στη νέα εκκίνηση της αποστολής της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και υποσχέθηκε σε όσους τον στήριξαν πως δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη τους. Αντίθετα, «θα ακούτε πάντα την αλήθεια από μένα, όσο σκληρή κι αν είναι μερικές φορές», είπε.

«Μέρα με τη μέρα που περνάει η ΝΔ κερδίζει νέα μέλη, επιρροή, δύναμη και εμπιστοσύνη. Είμαστε εδώ για να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα που την οδήγησε η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Εδώ κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας νέος δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης. Η νέα μεταπολίτευση. Με κεντρική δύναμη τη ΝΔ και πάλι. Έτσι συνεχίζουμε για να πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας για να ξεκινήσουμε το χτίσιμο της νέας Ελλάδος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που άντεξε «μέσα στη θύελλα της μνημονιακής πραγματικότητας». Ο λόγος ήταν, όπως δήλωσε, ότι «είχε ρίζες», ότι «υπηρετεί αξίες».

«Δημιουργούνται και πάλι οι συνθήκες για μια εκλογική νίκη και μια πολιτική κυριαρχία, μια κυριαρχία όχι αποτέλεσμα πρόσκαιρων εκλογών, αλλά επειδή η κοινωνία συγχρονίζεται με τις αξίες της παράταξης. Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης  και κατόπιν αναφέρθηκε στους 3 πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της ΝΔ που δίνουν το «παρών» στο συνέδριο: Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Για μένα δεν υπάρχουν Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί και Καραμανλικοί, για εμένα υπάρχει μόνο η αξιοκρατία. Μακριά από μένα το κομματικό παρασκήνιο και είμαι αποφασισμένος να παραμείνω αρχηγός ενός ανοικτού και δημοκρατικού κόμματος.

Αφήνουμε πίσω τις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ. Οι πολίτες αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν μπορούν να βρουν στο κόμμα μας τη νέα τους πολιτική στέγη. Πολλοί νέοι είναι δύσπιστοι απέναντί μας, αλλά θέλω να τους ζητήσω ένα απλό πράγμα. Να μας ακούσουν, να ακούσουν τι σχέδιο έχουμε για την Ελλάδα. Και είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγούν ευχάριστα. Να φτιάξουμε μία κοινωνία αξιοκρατίας και τότε οι νέοι θα έρθουν μαζί μας. Η κατάσταση στη χώρα μας γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Το επίπεδο ζωής πέφτει συνέχεια, οι νέοι ψάχνουν να φύγουν από τη χώρα, οι επιχειρήσεις κλείνουν μέρα με τη μέρα, υγεία και παιδεία υποβαθμίζονται καθημερινά. Αυτό που με θυμώνει περισσότερο όμως είναι ότι ο κόσμος έχει περιέλθει σε μία κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης. Τους τελευταίους μήνες, δίπλα στην κρίση υπάρχει και η απουσία του κράτους. Η πρώτη φορά Αριστερά μάς γύρισε πολύ πίσω», τόνισε από το βήμα του 10ου συνεδρίου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω σήμερα από αυτό το βήμα να πω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως μπορούμε ακόμη και τώρα να τα καταφέρουμε, να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα. Εμείς, μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τη θηλιά των δανειστών. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021 και σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θέλω να εγγυηθώ πως αν βαδίσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο, πως το 2021 θα μπορούμε να ανακτήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του χαμένου εισοδήματος. Να έχουμε νέο Σύνταγμα και καινούργιους θεσμούς. Να γίνουμε ισότιμο μέλος στην Ευρώπη και κυρίως να βαδίσουμε προς την ανάπτυξη πάνω σε στέρεα θεμέλια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.