«Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του στη Βουλή απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του ανέφερε: «Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την τρομοκρατία: «Μιλήσατε για τις σχέσεις της αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την μήτρα της άκρας Αριστεράς».

Διευκρίνισε ότι δεν εξισώνει τις συμπεριφορές των τρομοκρατών με τους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους σέβεται και τιμά και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς».

Απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς Κέντρου, ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».

Θύμισε την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ότι “μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει όμορφα και ωραία”, για να προσθέσει ότι «δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες».

Επισήμανε, τέλος, προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν απάντησε στο ερώτημά του για την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης που παραμένει κλειστή για 33 ημέρες.