Την εκτίμησή του ότι στην Ελλάδα θα γίνουν πρόωρες εκλογές μόνο εάν το αποφασίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9» ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις.

Παράλληλα υπογράμμιζε ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες, ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να διαδηλώνουν για να αναδεικνύεται στις Βρυξέλλες η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

«Η μόνο περίπτωση να γίνουν εκλογές είναι μόνο αν ο ίδιος ο Τσίπρας αποφασίσει, κρίνει ότι τον βολεύει», επεσήμανε ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» και τόνισε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, για ένα διάστημα περίπου τριών-τεσσάρων μηνών, η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Σε ερώτηση εάν σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαπραγμάτευση υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί το σκηνικό αβεβαιότητας του περασμένου καλοκαιριού, απάντησε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, αλλά– όπως εξήγησε– με πολύ μικρότερες πιθανότητες, με δεδομένο ότι έχουν αναβαθμιστεί ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας εξαιτίας των εξελίξεων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. «Δεν θα τολμήσουν να κάνουν αυτό το πράγμα, δηλαδή να αφήσουν το δανειοδοτικό τμήμα των θεσμών να επιβάλλει αυτό που προσπάθησε να επιβάλλει πέρυσι ο Σόιμπλε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις και πρόσθεσε: «Αν δεν υπήρχε το μεταναστευτικό θα είχαν τη δυνατότητα να εκβιάζουν. Κατά την άποψή μου, έχει περίπου εξαφανιστεί η προοπτική αυτή, δεν μπορούν να εκβιάσουν πια λόγω του μεταναστευτικού».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ στο Bloomberg, γύρω από το θέμα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προέβλεψε ότι σταδιακά και σε φάσεις θα γίνει και κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο – όπως εκτίμησε- θα διαμορφωθεί στα επόμενα τρία, τέσσερα με πέντε χρόνια.