«Δεν έχει διαψευστεί το περιεχόμενο της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Άρα φαίνεται ότι υπήρχε σχεδιασμός να οδηγηθεί η χώρα μας σε ακραίες καταστάσεις. Ήθελαν να οδηγήσουν την χώρα σε ένα επώδυνο συμβιβασμό εξαιτίας του ότι θα είχε ξεμείνει από ρευστό. Αυτό το σκηνικό το γνωρίσαμε και πέρυσι τον Ιούλιο. Οικονομικό πραξικόπημα αυτό που προσπάθησε να κάνει το ΔΝΤ», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Σιγοντάρουν το ΔΝΤ. Εδώ αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε συνωμοσία για να οδηγηθεί η χώρα σε χρεωκοπία» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα καθώς έτσι αργούν να έρθουν οι επενδύσεις ώστε να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία. Το ΔΝΤ ζητάει ακόμα σκληρότερα μέτρα για να μην κλείσει η αξιολόγηση».

Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε: «Δεν προκύπτει από κάπου ότι το ΔΝΤ θέλει την χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό που λένε οι δυο στη συνομιλία τους είναι πως όπως γίνεται πάντα πρέπει να φτάσουμε και πάλι στο παραπέντε για να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να βγει το πρόγραμμα. Πολλά από τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ είναι σωστά» και συμπλήρωσε: «Μόνη λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές. Αν είμασταν εμείς κυβέρνηση θα είχαμε κλείσει την αξιολόγηση με άλλο μείγμα πολιτικής. Θα φέρουμε επενδύσεις και θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».