«Σταματώντας πρόσφυγες στα σύνορα Σλοβενίας-Κροατίας αποκλείουμε την Ελλάδα από την Σένγκεν»

Νέα σενάρια αποκαλύπτει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:02
30/01/2016
«Σταματώντας πρόσφυγες στα σύνορα Σλοβενίας-Κροατίας αποκλείουμε την Ελλάδα από την Σένγκεν»
4
loading

Νέα συζήτηση στα σενάρια αποκλεισμού της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, προκαλεί με δηλώσεις του στο Der Spiegel ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Όπως ο ίδιος αναφέρει αν οι πρόσφυγες εμποδίζονταν στα σύνορα μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας, αυτό θα σήμαινε εκ των πραγμάτων αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν, με πιθανότατο να προκληθεί σημαντική συμφόρηση, είτε στην Ελλάδα είτε στην ΠΓΔΜ.

«Το να σταματήσεις τους πρόσφυγες μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας είναι μια ιδέα που συζητείται ιδιαίτερα από τις ίδιες τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα πρέπει όμως να λάβει κανείς υπ' όψιν ότι η Ελλάδα θα αποκλειόταν έτσι εκ των πραγμάτων από την Σένγκεν και θα μπορούσε να δημιουργηθεί συμφόρηση, είτε στην Ελλάδα είτε στην ΠΔΜ, όπου παρακολουθήσαμε ήδη αυτή την συνέπεια αυτή την εβδομάδα, ή αλλού στα Βαλκάνια. Δεν μπορεί κανείς απλώς να το αγνοήσει», δηλώνει ο κ. Ντε Μεζιέρ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, αναφερόμενος στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Τουρκίας, τονίζει επίσης ότι «υπάρχουν ήδη μεμονωμένες προσπάθειες της Τουρκίας να εμποδίσουν την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο, αλλά όχι ακόμη στον βαθμό που αυτό θα ήταν απαραίτητο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar John From NY

  Τι σχέση έχει ο Χριστιανισμός με την προστασία των συνόρων; Αν θελουμε να βοηθήσουμε βάζουμε και πληρώνουμε αεροπλάνο η καράβι Τουρκία-Αθήνα και από εκεί θα έχουμε σταθμούς συγκέντρωσης και μόλις βγουν χαρτιά τους στέλνουμε Γερμανία, Αυστρία κλπ. Οποίος όμως μπαίνει παράνομα και δεν σκοτωθεί συλλαμβάνεται. Στον Έβρο έχουμε νάρκες και συρματόπλεγμα. Εκεί δεν πάνε γιατι θα σκοτωθούν. Στην θάλασσα γιατι δεν κάνουμε το ίδιο;

 2. avatar John From NY

  Αναρωτιέμαι ποιος ειναι ο λόγος που τώρα δεν είναι ο στρατός έξω να βουλιάζει τα πάντα. Τόσο καιρό άκουγα την δικαιολογία οτι η Γερμανία ειναι από πίσω και πιέζει των Αλέξη να έχει ανοικτά σύνορα. Τώρα τι άλλο θα σκεφτείτε θέλω να ξέρω

  1. avatar Valar Morghulis

   Ο στρατός να βουλιάζει βάρκες με γυναικόπαιδα? Δεν κατάλαβα, αυτό εννοείς?

  2. avatar The dude 82

   Ασε με να μαντέψω... Δηλώνεις χριστιανός;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει