Για τις ελλείψεις στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη καλείται να αποφασίσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς ο κ. Χαρδούβελης δεν είχε υποβάλλει σχετικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αν και ήταν υπόχρεος για την περίοδο 2011 – 2012.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχετικός φάκελος για τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος τότε ήταν διευθυντής του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Την εξέταση του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών είχε ζητήσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, τονίζοντας πως μετά από έρευνα προέκυψε πως

– Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

– Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.