Τις θέσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την ενίσχυση της Ισότητας και πώς αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στη ελληνικό Κοινοβούλιο, παρουσίασε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η γ.γ. Φωτεινή Κούβελα, σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, αναφέρθηκε σε ζητήματα ανισότητας τα οποία υποβαθμίζουν τις γυναίκες και στην έξαρση των φαινομένων σεξισμού, και ιδιαίτερα γλωσσικού σεξισμού, στο ελληνικό Κοινοβούλιο και πρότεινε στον πρόεδρο της Βουλής μία σειρά μέτρων και παρεμβάσεων με σκοπό να εξαλειφθούν τέτοιες συμπεριφορές και να αποτελέσει το ελληνικό Κοινοβούλιο το πρότυπο σε όλα τα Κοινοβούλια του κόσμου στην εφαρμογή της Ισότητας

Ενδεικτικά, προτάθηκε η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ώστε να συμπεριλαμβάνει την Ισότητα των Φύλων ως υποχρέωση, με τον γλωσσικό σεξισμό να αποτελεί ανάρμοστη συμπεριφορά με κυρώσεις. Επίσης πρότεινε να γίνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την Ισότητα στο προσωπικό της Βουλής και να δημιουργηθεί Επιτροπή παρακολούθησης της εφαρμογής της Ισότητας των Φύλων μέσα στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε μείζονος σημασίας τα ζητήματα φύλου, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το σύμφωνο συμβίωσης και δεσμεύτηκε να συνεχιστεί η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την προώθηση της πραγματικής ισότητας.