Θέματα που αφορούν το λιμάνι του Πειραιά, τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, το θαλάσσιο τουρισμό, τη ναυτική εκπαίδευση, το ΝΑΤ, καθώς και το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, συζητήθηκαν σήμερα μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τα οποία επισκέφτηκαν τον κ. Δρίτσα στο υπουργείο.

Στη συνάντηση, που έγινε, παρέστη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς, ενώ από πλευράς Ναυτικού Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιώργος Γράτσος, ο σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μιχάλης Σαρλής, ο διευθυντής Γιάννης Τσενεμπής, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, Βασίλειος Λογοθέτης, Αντώνης Αγαπητός και Γιώργος Πατέρας.

Με τη συζήτηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΟΛΠ στην επικαιρότητα, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη του ναυτικού επιμελητηρίου για τις μέχρι τώρα ενέργειες του υπουργείου, σε σχέση με τη σύμβαση παραχώρησης και τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δημοσίου. Δεν παρέλειψε δε, να διευκρινίσει πως οι προθεσμίες που έχουν τεθεί, είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση, την πολιτική της οποίας υλοποιεί το υπουργείο.