Χωρίς τέλος είναι το «γαλάζιο» σίριαλ με την εταιρία που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας, χωρίς νέα παρατράγουδα τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά και τη χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ για τις οριστικές αποφάσεις, σήμερα η εταιρία Vodafone απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο να αναλάβει τη διεξαγωγή της εσωκομματικής διαδικασίας, υπό την προϋπόθεση οι εκλογές να μην διεξαχθούν στις 13 Δεκεμβρίου, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί μετά το φιάσκο και επιθυμούν και οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά στις 20 Δεκεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση η πολυεθνική εταιρία δίνει πιθανότητα 20-25% για «απρόοπτα».

Εφόσον η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να προχωρήσει με τη Vodafone, τότε δημιουργούνται νέα προβλήματα, καθώς η δεύτερη Κυριακή θα πέσει δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, με επόμενη πιθανή ημερομηνία τις 10 Ιανουαρίου, που συνεπάγεται νέα παράταση της διαδικασίας για το 2016.

Την ίδια ώρα, από τη Συγγρού εκφράζονται ενστάσεις για την άλλη εταιρία, «Έξυπνα Συστήματα» η οποία φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δεσμεύεται για ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος ενός πιθανού νέου φιάσκου.

Η διαφαινόμενη νέα παράταση, επιμηκύνει τις εσωτερικές τριβές στη Νέα Δημοκρατία που κλονίζεται συθέμελα από τις συγκρούσεις για την εκλογική διαδικασία. Με τα τελευταία δεδομένα, η συντηρητική παράταξη έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, αφού Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προκρίνουν την αξιοπιστία, αφήνοντας κατά μέρος την 13η Δεκεμβρίου ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ενώ Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης τονίζουν πως δεν υπάρχει περιθώριο για νέες καθυστερήσεις, με τον πρώτο να προκρίνει την εταιρία «Έξυπνα Συστήματα».

Ενδεικτικά είναι τα όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην ομιλία του στην χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφήνοντας αιχμές για «εσκεμμένες καθυστερήσεις».

Άγνωστο ωστόσο παραμένει πότε θα συνεδριάσει εκ νέου οι Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα, έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η συζήτηση που έχει πυροδοτηθεί αρχικά από τον Μάκη Βορίδη την περασμένη εβδομάδα και σήμερα από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός είναι ανοιχτός εφόσον κληθεί, να βοηθήσει σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη ενόψει του Ασφαλιστικού.