«Δεν υπάρχει μεταρρύθμιση χωρίς αντίδραση» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι «εγγύηση ότι ποτέ δεν θα έχουμε κανενός είδους κρίση -ούτε οικονομική, ούτε πολιτική, ούτε κοινωνική».

Η κ. Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τις οποίες η ίδια περιέγραψε ως «εγγύηση ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε κανενός είδους κρίση – ούτε οικονομική ούτε πολιτική ούτε κοινωνική».

Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην Παιδεία, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που να μην έχει αντίδραση», πρόσθεσε ωστόσο ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαθέτει πολλές και υποστηρικτικές δυνάμεις.

Επανέλαβε ότι είναι ανοικτή στον διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και βεβαίως στις προτάσεις που αναμένει από την συνάντηση των κομμάτων στη Βουλή, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.