Την αντίθεσή τους με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, το κρασί, και το φάρμακο, διατύπωσαν κατά τις τοποθετήσεις τους κατά την ακρόασή τους στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών που επεξεργάζεται το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Να επανέλθουν οι ρυθμίσεις που προστάτευαν τους μη υπαίτιους οφειλέτες» ζήτησε ο Βίκτωρ Τσιαφούτης, νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, κάθε άλλο παρά προστατεύουν την πρώτη κατοικία.

«Για στοχευμένες ενέργειες» κατά του ελληνικού φαρμάκου και επιλεκτική μεταχείριση υπέρ του ακριβού φαρμάκου, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων, ενώ χαρακτήρισε μέτρο «οριζόντιο και άδικο», τη ρύθμιση που καθορίζει clawback (το μηχανισμό της αυτόματης επιστροφής) στα νοσοκομεία.

Την άποψη ότι το ειδικό τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ «δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και αντιθέτως θα πληγούν πάνω από χίλια πρακτορεία που θα αναγκαστούν να κλείσουν» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ, Γιώργος Πουλιμάς. Ο κ. Πουλιμάς, κάλεσε την κυβέρνηση, αντί για την αύξηση της τιμής της στήλης, να ελέγξει την παράνομη στοιχηματική αγορά και υπολόγισε τον τζίρο της στα 6 δισ. ευρώ.

«Τραγική επιλογή» χαρακτήρισε την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 40 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο στον κλάδο του οίνου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας και σημείωσε ότι ο κλάδος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια και δυναμική διείσδυση στην παγκόσμια αγορά. Εκτίμησε επίσης, ότι η ρύθμιση θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή και το χύμα κρασί που όπως υποστήριξε κινείται στα 300 εκατ. ευρώ.