Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα, με θέμα την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας, παρουσία τριών κυβερνητικών στελεχών.

Στη Συνδιάσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Παντελής Οικονόμου, ως επικεφαλής του κλιμακίου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το φθινόπωρο θα φανούν και τα πρώτα θετικά σημάδια ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα, κλάδους της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση – μετά τις εκλογές του 2009 – βρέθηκε μπροστά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι οποίες και επέβαλαν τα μέτρα που ελήφθησαν μέσω του Μνημονίου, συμπληρώνοντας ότι αυτό οδήγησε στην αποδοχή υποχρεώσεων εκ μέρους της χώρας αλλά και στη λήψη μέτρων, τα οποία ήταν και σκληρά και άδικα, αλλά υπαγορεύτηκαν από την πίεση χρόνου που υπήρχε.

Σχολιάζοντας, την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, οι ΔΟΥ δεν εισπράττουν τα έσοδα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πρόκειται περί διαπιστώσεων που θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν και θα κληθεί ο κ. Ρακιντζής, προκειμένου να συνεισφέρει στη διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Πριν την έναρξη της Συνδιάσκεψης, το κυβερνητικό κλιμάκιο συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί Λάρισας, καθώς και με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών, οι οποίοι έθεσαν τα αιτήματά τους.

Σε χώρο κοντά στο σημείο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες «Aγανακτισμένοι», υπό την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης, και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου.