Με εντατικούς ρυθμούς ξεκινά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων η υποεπιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς θα συνεδριάζει δύο φορές την ημέρα, τέσσερις φορές την εβδομάδα και χωρίς αποζημίωση των βουλευτών μελών της.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο από την προανακριτική, η υποεπιτροπή θα βάλει στο μικροσκόπιο την περίοδο 2002 – 2009 και συγκεκριμένα την τροποποίηση των συμβάσεων για τα υποβρύχια από τους υπουργούς που διαδέχθηκαν τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Με τη λήξη των εργασιών της επιτροπής δεν θα προκύψει πόρισμα, αλλά έκθεση με αναφορά και καταγραφή των γεγονότων που θα τεθεί υπόψη της ολομέλειας της Βουλής.

Ο στόχος είναι η έκθεση να παραδοθεί στις 5 Αυγούστου και για το σκοπό αυτό οι συνεδριάσεις αρχίζουν αμέσως, με τους πρώτους μάρτυρες να προσέρχονται αύριο το απόγευμα. Πρόκειται για τους κυρίους Διώτη από το ΣΔΟΕ και Γεωργιόπουλο από τη Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ότι θα θέσει στη διάθεση της επιτροπής κάθε απαραίτητο στοιχείο και θα μεριμνήσει για άρση απορρήτου όπου αυτή χρειαστεί.