«Δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία από τις εκλογές» εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τασσόμενος υπέρ του αιτήματος για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή και της προσφυγής στις κάλπες.

Αναφορικά με τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισε ότι «για εμάς δεν έχει νόημα τυχόν αποχή των βουλευτών αυτών» προσθέτοντας πως «το μέτρο για μας δεν είναι οι 151 βουλευτές αλλά οι 162». «Ζητάμε από 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αν αυτό γίνει μπορεί να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές».

Υπογράμμισε επίσης πως οι βουλευτές της πτέρυγας Λαφαζάνη ξέρουν πως με την ψήφο τους θα ρίξουν την κυβέρνηση. «Δεν έχει ξαναγίνει αριστεροί βουλευτές να ρίξουν αριστερή κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ενώ σχολίασε και δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας ότι είναι αυτοί που εκφράζουν «τα ιερά και τα όσια της παράταξης» λέγοντας:  «Θα ήθελα να θυμίσω στον σύντροφο Πετράκο την ιστορία με τη διάσπαση του ΚΚΕ. Όποιος οδηγεί τα πράγματα στη διάσπαση θεωρεί ότι αυτός υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια της παράταξής του».

Μιλώντας στο Mega ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε πως θα είναι δύσκολο να μπει στη βουλή κόμμα Λαφαζάνη ενώ ξεκαθάρισε πως «ένας που καταψήφισε την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στην κυβέρνηση που καταψήφισε».

Αναγνώρισε πάντως πως έγιναν λανθασμένες εκτιμήσεις σε δύο θέματα: «Το ένα ότι θεωρούσαμε ότι οι δυνάμεις στο εξωτερικό θα υποχωρήσουν σε ένα βαθμό στη λαϊκή ετυμηγορία και δεύτερον ότι είχαμε υπερεκτιμήσει υπερβολικά τις δυνατότητες που έχουν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου να αντισταθούμε».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως με τη στάση της στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής «σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ» και πως «έχασε την ευκαιρία ενώ θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη πρόεδρος της Βουλής».

«Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος γιατί οι αρχηγοί δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες», ήταν το αιχμηρό σχόλιό του για την κ. Κωνσταντοπούλου ενώ για τη στάση της σχολίασε επίσης: «όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου, οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, πάνω από το όριο δεν είναι».