Εκτροχιάστηκε η συζήτηση στη συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών της Βουλής για το μνημόνιο.

Μετά την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία επιτέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στον Αλέκο Φλαμπουράρη, και έκανε λόγο για στοχοποίησή της, η συζήηση ξέφυγε για αρκετή ώρα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Επιχειρούν να στοχοποιήσουν με τρόπο ανήθικο αυτά για τα οποία είχαμε αγωνιστεί. Από την Τρίτη το πρωί κ. Τσακαλώτε με στοχοποιήσατε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο θα μπει στην Βουλή, ‘Ζωής θέλοντος’. Έγινε ένα όργιο επίθεσης σε όποιον κοινοβουλευτικό παράγοντα ήθελε να υπερασπιστεί τα κοινοβουλευτικώς κεκτημένα.

Eπιπλέον αναφερόμενη στα όσα είπε ο κ. Φλαμπουράρης περί Φρόιντ σήμερα τόνισε πως «τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης και της αποδόμησης της προσωπικότητας είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα, και μυστικές υπηρεσίες όλοι και αυτοί από τους οποίους υπέφερε η Αριστερά».

Απαντώντας αμέσως μετά ο Νίκος Φίλης είπε ότι δημιουργεί μεγάλα θεσμικά προβλήματα ο ισχυρισμός της Κωνσταντοπούλου ότι στοχοποιείται. Μάλιστα η κ. Κωνσταντοπούλου του απάντησε αμέσως μετά ότι και αυτός τη στοχοποιεί.

Μάλιστα υπήρξε μεγάλη ένταση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερή Πλατφόρμα και φωνές από όλες τις πτέρυγες.

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος χρέωσε στην κ. Κωνσταντούλου «άλλη μία τακτική για να ροκανίσει τον χρόνο».

«Όσοι θέλετε να ροκανίσετε τον χρόνο για να πάμε σε δάνειο-γέφυρα μπορείτε να το κάνετε, εγώ δεν θα ακολουθήσω» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Έντονη ήταν η αντίδραση και από τη Ντόρα Μπακογιάννη. Απευθυνόμενη προς την προεδρεύουσα της Βουλής είπε ότι «κυρία προέδρε, πρέπει να αποφασίσετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 4 μ.μ., ώστε μετά να πάμε σε Ολομέλεια και να προχωρήσει η ψηφοφορία. Δεν είναι δυνατόν να καθυστερούμε τη διαδικασία επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν».

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν φωνές από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής της ΝΔ, σε πολύ έντονο ύφος, είπε απευθυνόμενη στους βουλυτές του κυβερνώντος κόμματος: «Σταματήστε τα καραγκιοζιλίκια! Να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία έτσι όπως έχει προβλεφθεί».

Το κλίμα στη Βουλή είναι τεταμένο και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πότε θα τελειώσουν οι Επιτροπές γεγονός που δημιουργεί άγχος στην κυβέρνηση για το Eurogroup.

Όλα δείχνουν ότι στην καλύτερη περίπτωση η ψηφοφορία θα γίνει τα χαράματα.