«Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει απόψε πρόταση» στους δανειστές, επισήμανε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ερωτώμενος εάν η συμφωνία θα περάσει από το κοινοβούλιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «ό,τι χρειαστεί θα γίνει».

«Πράγματι η συμφωνία θα έχει και δύσκολα μέτρα», παραδέχτηκε ο κ. Φίλης, αλλά όπως διευκρίνισε «δεν θα τα πληρώνουν μόνο αυτοί που πλήρωναν επί μνημονίου».

«Τώρα θα πληρώσουν και οι πλούσιοι, ακόμη και οι κατηγορίες που έχουν κάποια προνόμια και δεν πληρώνουν φράγκο», υπογράμμισε ο κ. Φίλης, εξηγώντας πως «δεν πρόκειται για νέο μνημόνιο, γιατί για πρώτη φορά συζητάμε για ρύθμιση του χρέους».

Με αυτό διαφώνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο δελτίο.

«Προφανώς είναι μνημόνιο, είναι ένα κανονικό μνημόνιο. Όμως ας το πούνε όπως θέλουν, αρκεί να το φέρουν για να μην καταστραφεί η πατρίδα μας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Από τη Δευτέρα αν τελικά ψηφιστεί και είναι διασφαλισμένη η πορεία στο ευρώ, θα έχουμε όλο το χρόνο να βάλουμε τα νούμερα κάτω και να διαφωνήσουμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στο κ. Φίλη.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «την προηγούμενη Κυριακή ο ελληνικός λαός απέρριψε ένα πακέτο μέτρων 8,5 δισ.» Έτσι, αν το νέο πακέτο είναι λιγότερο, τότε ο λαός κάτι κέρδισε, εάν είναι περισσότερο τότε όχι, εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε:

«Σήμερα αυτό που προέχει για το συμφέρον του τόπου μας, είναι η συμφωνία. Πεντέμιση μήνες πηγαινοέρχεστε, πεντέμιση μήνες την πηγαινοφέρνετε, ε φέρτε την επιτέλους».

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε: «Εμείς δεν είμαστε σαν και εσάς. Φέρτε συμφωνία και θα σας δείξουμε τη διαφορά μας».

Εκνευρισμός Φίλη με το σούπερ του Mega

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του με το σούπερ που προέβαλε το κανάλι και έγραψε: «Αντίστροφη μέτρηση: Συμφωνία ή Grexit;»

«Αυτό είναι σήμερα; Συμφωνία ή Grexit;», είπε οργισμένος ο κ. Φίλης, δείχνοντας το σούπερ του καναλιού. «Είναι αυτό δημοσιογραφία;», αναρωτήθηκε και κάλεσε «να ενημερώνετε σωστά τον κόσμο».

«Και εμένα με ενοχλεί ότι δεν αναγνωρίζετε άλλες αλήθειες εκτός από τις δικές σας. Κι αυτό είναι άσχετο με την κουλτούρα της αριστεράς», είπε απαντώντας η παρουσιάστρια του δελτίου, Όλγα Τρέμη.