Συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει σε λίγη ώρα στις Βρυξέλλες η Ντόρα Μπακογιάννη, συνοδευόμενη από τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές.

Η συνάντηση αυτή ωστόσο, η οποία προγραμματίστηκε στις 15:45 ώρα Ελλάδας, έχει προκαλέσει γκρίνια στη ΝΔ που παίρνει πλέον διαστάσεις καθώς η Λεωφ. Συγγρού κάνει λόγο για προσωπική πρωτοβουλία της κ. Μπακογιάννη και όχι για κίνηση που έχει τη σφραγίδα του κόμματος.

Ο βασικότερος λόγος που αναγκάζει το γαλάζιο επιτελείο να «αποκηρύξει« την πρωτοβουλία της κ. Μπακογιάννη είναι ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκρινε σκόπιμο να μην έχει η αξιωματική αντιπολίτευση οποιαδήποτε εμπλοκή στην πορεία των διαπραγματεύσεων, για την οποία έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Τη γραμμή που έχει χαράξει ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ στηρίζει ανεπιφύλακτα και ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ σαφείς αποστάσεις από την κίνηση της Ντόρα Μπακογιάννη κρατούν και στελέχη που εκλήθησαν χθες να συμμετάσχουν στην αποστολή των Βρυξελλών.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης υποστήριξε πως οι επαφές που θα έχουν στις Βρυξέλλες οι Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωστής Χατζηδάκης «δεν είναι υπό την αιγίδα της ΝΔ».