«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει συμφωνία. Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο, το οποίο, κατά την κυβέρνηση που διαπραγματεύεται αυτή την ώρα, έχει μικρές διαφορές από το κείμενο των δανειστών. Θα είναι κακή η συμφωνία, αλλά από το κακό υπάρχει και το χειρότερο, που είναι η καταστροφή!», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης σε σημερινές του δηλώσεις στον Βήμα FM.

«Εμείς θα δούμε τη συμφωνία και θα πούμε (τι θα κάνουμε). Μην ζητάτε από εμάς, όταν δεν έχει εκφραστεί η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και λέει “περιμένουμε να δούμε τη συμφωνία” κι έχουν βγάλει συγκυβερνήτες τους ΑΝΕΛ… Η ΝΔ δεν μπορεί να εξελιχθεί στην πιο πειθαρχημένη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα εξαρτηθεί καταρχήν, από το περιεχόμενο της συμφωνίας. Δεύτερον, θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή. Και τρίτον, από τον τρόπο με τον οποίο θα το αντιμετωπίσει η κυβερνητική πλειοψηφία που έχει και το βάρος αυτή την ώρα να τη στηρίξει», σημείωσε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, «τώρα που βρισκόμαστε στο μέσο της κρίσης, προσφυγή στην κάλπη, είναι επίσης καταστροφή. Η λογική που υπάρχει είναι να μην διαλυθεί η Βουλή, να καθίσουμε και να βρούμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτή την περίοδο. Μετά έχουμε χρόνο για εκλογές. Η προσφυγή στην κάλπη σημαίνει αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα. Η συμφωνία γίνεται κάτω από συγκεκριμένους όρους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και τη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία. Προσφυγή στις κάλπες μπορεί να ανατρέψει και τα δύο».