Διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει σενάρια και θεωρητικές απόψεις και έχει ως κύρια μέριμνα την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας για να βγει η χώρα από την κρίση».

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος πρόκειται να γίνει από το υπουργικό Συμβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό, από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο κ. Πεταλωτής το απέρριψε.

Όπως είπε, μετά την έγκριση από το υπουργικό Συμβούλιο, θα γίνει η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Στη διαδικασία αυτή καταλήγει η κυβέρνηση και, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο κ. Παπανδρέου θα καλέσει σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσει και να ανταλλάξουν απόψεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για συγκρότηση υπερκομματικής κυβέρνησης και με τεχνοκράτες.