Ο ευρωβουλευτής και ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στη παρέμβαση του της εβδομάδας αναφέρθηκε στο «εθνικό δυστύχημα» που έχουμε πάθει. Είπε χαρακτηριστικά: «Μας έχει συμβεί στην πραγματικότητα ένα εθνικό δυστύχημα. Είναι σαν να μας έχει χτυπήσει αυτοκίνητο. Και το θύμα -ο ελληνικός λαός- βγαίνοντας έξω, χτυπημένο και καταματωμένο, βλέπει τον οδηγό (το πολιτικό σύστημα δηλαδή), να απομακρύνεται από τις ευθύνες του, όπως απομακρύνονται κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί από τον τόπο του δυστυχήματος».

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στο μνημόνιο λέγοντας: «Άλλοι τέλος ζητούν να φύγουμε από το μνημόνιο, γιατί δεν αποδίδει, χωρίς να απαντούν στο πιο καίριο ερώτημα. Τι θα γίνει με τα ελλείμματα και το χρέος; Και ποιος θα χρηματοδοτεί την οικονομία αν σταματήσουν τα χρήματα που δίνει το μνημόνιο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»;

Καταλήγει ο Θ. Σκυλακάκης: «Οι δυνάμεις της λογικής και του ρεαλισμού, είτε απλοί πολίτες, είτε καθοδηγητές της κοινής γνώμης, είτε πολιτικοί, από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται πρέπει να αντιδράσουν.  Να σταθούν όρθιοι απέναντι στο κύμα λαϊκισμού, παραλογισμού, συνομωσιολογίας ενίοτε και ανοησίας που κατακλύζει σήμερα το δημόσιο διάλογο. Να μιλήσουν σήμερα γιατί αύριο, όταν θα έχει συμβεί το επόμενο εθνικό δυστύχημα, θα είναι αργά».

Ολόκληρη η παρέμβαση του Θ. Σκυλακάκη βρίσκεται εδώ: