Σκληρή επίθεση κατά των φαρμακοποιών εξαπέλυσε και σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χαρακτήρισε ως αδικαιολόγητη την κινητοποίησή τους, σημειώνοντας ότι έχει δρομολογηθεί η άμεση εξόφλησή τους από τον ΟΠΑΔ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υποβάλλουν σε ταλαιπωρία σοβαρά πάσχοντες πολίτες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ενώ από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, εξήγησε ότι «ο τζίρος στους φαρμακοποιούς το 2010 ήταν 4,2 δισ. ευρώ. Για 30 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν σήμερα τα Ταμεία, σταμάτησαν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων».

Ο υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, άφησαν αιχμές για τα πραγματικά αίτια των κινητοποιήσεων, τις οποίες συνέδεσαν με την προσπάθεια εξυγίανσης στο χώρο του φαρμάκου.

Εν τω μεταξύ, συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις υπηρεσίες του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Χιλιάδες ασφαλισμένοι προσέρχονται στα αρμόδιες διευθύνσεις του Οργανισμού, προκειμένου να τακτοποιήσουν θέματα που προκύπτουν από τις δοσοληψίες τους με τους φαρμακοποιούς. Το πρόβλημα έχει προκληθεί από την αναστολή εκτέλεσης συνταγών με πίστωση από την πλευρά των φαρμακοποιών, λόγω χρεών του ΟΠΑΔ.