Αντίθετη στο ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ημερησία» η υπουργός δηλώνει ότι «με τα σημερινά δεδομένα οι εκλογές όχι μόνο δεν θα φέρουν λύση αλλά θα δημιουργήσουν κενό πολιτικής για ένα διάστημα στο εσωτερικό, αμφισβήτηση και αμφιβολία για την πορεία της χώρας στο εξωτερικό. Αυτό το κόστος δεν το αντέχει κανένας».

Σε σχέση με την Παιδεία, η Α. Διαμαντοπούλου δηλώνει αποφασισμένη να προωθήσει τις αλλαγές σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο, τις οποίες, όπως είπε, απαιτεί η ελληνική κοινωνία και έχουν προχωρήσει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «στην Ελλάδα οι αλλαγές σταμάτησαν λόγω των γνωστών αντιδράσεων που κοιτούν πάντα το δικό τους δεντράκι κι όχι το δάσος που ανήκει σε όλους».

Η Α. Διαμαντοπούλου μίλησε και για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ως προς το μνημόνιο υπογραμμίζοντας ότι «αν ο στόχος της ήταν να μοιάζει με συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ασφαλώς δικαιώνεται. Αν μιλάμε όμως με όρους εθνικής ευθύνης , τότε θα πρέπει να απαντήσουν καθαρά και χωρίς περιστροφές: Θα άντεχε ο ελληνικός λαός την πτώχευση; Διότι περί αυτού επρόκειτο και όσοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν εκτίθενται ως κακοί ηθοποιοί».

Μιλώντας τέλος για το μνημόνιο και την αντιπολίτευση γενικότερα, είπε, ότι «οι κορόνες άρνησης κάθε ρεαλιστικής διεξόδου είναι χάδι στο “εγώ” του έλληνα και θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας».