«Η κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη που είπε: “Τέρμα τα παραποιημένα στοιχεία”, τα οποία αποδεδειγμένα έδινε η ΝΔ και όχι μόνο στους εταίρους μας και για κάποιο σκοπό υποτίθεται εθνικό, αλλά και στους Έλληνες πολίτες και μάλιστα αυτό γινόταν και δύο μέρες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει αναφορά του υφυπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, ότι από το 2001 έως το 2010 τα στοιχεία που έδινε το γενικό λογιστήριο του κράτους στους προϋπολογισμούς της γενικής κυβέρνησης ήταν τυχαία.

Ως παράδειγμα παραποίησης στοιχείων που είχαν ως αποτέλεσμα τη χάραξη πολιτικών «χαμηλότερης ποιότητας», ακριβώς διότι δεν αποτυπώνονταν τα σωστά στοιχεία, ο κ. Πεταλωτής έφερε τα στοιχεία «μαϊμού» που παρουσίασε η ΝΔ για την ανεργία, «ενώ στους ανέργους δεν συμπεριλαμβάνονταν όσοι εργάζονταν υπό το μεσαιωνικό καθεστώς των στέητζ».

«Εμείς ήρθαμε και είπαμε: Τέρμα αυτές οι ‘μαϊμουδιές’, όπου η ΝΔ έκανε πραγματικά διατριβή και το κάναμε γιατί το οφείλουμε στον ελληνικό λαό πρωτίστως», τόνισε χαρακτηριστικά.