Με απόφασή του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έθεσε σε διαθεσιμότητα υπάλληλο της διεύθυνσης οικονομικών και διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αφορμή ήταν μια ανώνυμη καταγγελία και ο σχετικός έλεγχος που ακολούθησε και απέδειξε ότι ο υπάλληλος έχει εκδώσει παρατύπως εντολές πληρωμής ΑΜΕΑ, για ποσό που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα 2002-2010.

Όλα ξεκίνησαν την 27η Δεκεμβρίου 2010 όταν η προϊσταμένη Εξυπηρέτησης του Πολίτη της Νομαρχίας Αθηνών δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος κατήγγειλε συγκεκριμένα πρόσωπα και παράνομες πράξεις.
Το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Διοίκησης ξεκίνησε τον έλεγχο με τη συνδρομή της Τράπεζας και της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έθεσε στη διάθεση των ελεγκτών η τράπεζα προκύπτει ότι σε συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο του υπαλλήλου έχουν εκδοθεί παρατύπως εντάλματα πληρωμών για το διάστημα 2002-2010 συνολικού ύψους 720.000 ευρώ και έχουν εισπραχθεί παρανόμως 713.180 ευρώ.

Επειδή ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργάζεται στη συγκεκριμένη θέση από το 1998, έχει ζητηθεί από την τράπεζα να δοθούν ανάλογα στοιχεία και για το χρονικό διάστημα 1998-2001.

Για το θέμα ο Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Από το 2003 που εμπλέκομαι στα κοινά με κάθε ευκαιρία ζητώ από τους πολίτες, έστω και ανώνυμα, να καταγγείλουν πράξεις διαφθοράς, παρά την κρατούσα άποψη στο ελληνικό Δημόσιο να μην εξετάζονται οι ανώνυμες καταγγελίες. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι, όταν δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε και αγωνίζεσαι να βγουν όλα στο φως, έχεις αποτέλεσμα και μπορείς να κοιτάζεις στους πολίτες στα μάτια. Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει, επίσης, ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία Αθηνών διευκολύνει τους ασυνείδητους υπαλλήλους να υλοποιούν τα παράνομα σχέδιά τους. Εάν θέλουμε να κάνουμε κάποια βήματα, ώστε να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα, τότε πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή πάρα πολλά πράγματα και κυρίως τις ελλείψεις σε προσωπικό και το πώς νομοθετεί η Βουλή».