Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη ενημερώθηκε κατά την επίσκεψη της κας Θεοδώρας Ρήγα,  Γενικής Εμπορικής Διευθύντριας και Διευθύντριας Στρατηγικής Επικοινωνίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, για τους στρατηγικούς στόχους του ΟΛΘ στους οποίους εντάσσεται και η προώθηση της Θεσσαλονίκης ως ιδανικός προορισμός κρουαζιέρας, αυξάνοντας τη συνολική τουριστική κίνηση όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Ρήγα με ενθουσιασμό παρουσίασε στην Υφυπουργό τον απολογισμό του 2023 που έκλεισε με 68 προσεγγίσεις 23 διαφορετικών κρουαζιερόπλοιων, καθώς 13 κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας συμπεριέλαβαν τη Θεσσαλονίκη στα δρομολόγιά τους.

Το 2023 η ΟΛΘ Α.Ε. επένδυσε στη δημιουργία νέου προσθέτου σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου επιβατικού σταθμού για την εξυπηρέτηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, ικανού να εξυπηρετεί ταυτόχρονα αφίξεις homeporting και transit δύο κρουαζιερόπλοιων.

Για το 2024 η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά (03.02.2024) ενώ αναμένονται 78 προσεγγίσεις κατά τη διάρκεια του έτους.

Η δυναμική αυτή δικαιώνει τη στρατηγική της ΟΛΘ Α.Ε. να παρουσιάσει σε όλον τον κόσμο τον τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο της Θεσσαλονίκης, μέσα από τις υψηλής ποιότητας υποδομές και τις υπηρεσίες του Λιμένα της πόλης.