Για «τσουβάλιασμα» κάνει λόγο η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Ακρίτα, αναφορικά με τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση Novartis από την τότε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο όσων ανέφερε ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός για την υπόθεση. «Είχα σοβαρές ενστάσεις από παλαιότερα. Είναι καταγεγραμμένες στην εφημερίδα “Τα Νέα”, που αρθρογραφούσα τότε, το 2018», είπε χαρακτηριστικά η κα Ακρίτα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Μάλιστα, επανέλαβε τη «σουρεαλιστική ιστορία όπου μπαίνει κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου με μία βαλίτσα, με ροδάκια κιόλας -λεπτομέρεια- και του λένε “Τι κάνετε εδώ;” και απαντά “Έφερα μια βαλίτσα λεφτά για τον Σαμαρά” και του λένε “Περάστε, παρακαλώ”. Όλο αυτό ήταν ένα τσουβάλιασμα. Και το λέω εγώ που με τον Σαμαρά μας χωρίζει άβυσσος ιδεολογικά».

Τόνισε, επίσης, ότι στην υπόθεση ενεπλάκησαν και ονόματα σημαντικών και αξιόλογων ανθρώπων. «Ας πούμε ο Κουτρουμάνης. Είναι δυνατόν; Από τους εντιμότερους πολιτικούς που περάσανε ποτέ. Αυτή λοιπόν ήταν η ένστασή μου, αυτή εξακολουθεί να είναι η ένστασή μου. Ότι υπάρχει σκάνδαλο, υπάρχει. Αλλά τους τσουβαλιάσαμε όλους», είπε η κα Ακρίτα.