Μέσα στην ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη του φακέλου που απέστειλε η εισαγγελία Λάρισας με ευρήματα από τις έρευνες που διεξάγει για το δυστύχημα των Τεμπών, από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η δικογραφία αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες και περιλαμβάνει μηνυτήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα της διαδικασίας, οι βουλευτές της Επιτροπής δεν θα πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Κοινοβουλίου ώστε να μελετούν εκεί τα σχετικά έγγραφα για να συντάξουν τα πορίσματα.

Θυμίζουμε ότι η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να ερευνήσει τις διαχρονικές παθογένειες των σιδηροδρόμων από το 1997 έως και σήμερα και ολοκλήρωσε την διαδικασία εξέτασης μαρτύρων την προηγούμενη εβδομάδα. Υπάρχει προθεσμία έως τις 8 Μαρτίου για την κατάθεση των τελικών συμπερασμάτων ενώ στις 11 Μαρτίου θα γίνει η τελική συνεδρίαση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να κατατεθεί κοινό πόρισμα – κάτι που όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται να συμβεί.