Σε εκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να σηκώνει το «γάντι» σε όσους τον αμφισβητούν και την Όλγα Γεροβασίλη να είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η αντίπαλός του στη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κατά πάσα πιθανότητα, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σήμερα Σάββατο με τις τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του κόμματος, με την κ. Γεροβασίλη  να αναμένεται να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά της.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο φαίνεται πώς έχει ξεκαθαρίσει εδώ και μέρες με τη σύσκεψη οκτώ στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στο άνοιγμα του συνεδρίου, μετά από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Στήριξη σε Γεροβασίλη

Οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, τα οκτώ πρόσωπα που συμμετείχαν στη σύσκεψη για να βρει το πρόσωπο που θα τεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκονται στο πλευρό της Όλγας Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Διονύσης Καλαματιανός, με την Όλγα Γεροβασίλη να έχει επαφές με τους Σωκράτη Φάμελλο, Διονύση Τεμπονέρα και Γιάννη Ραγκούση, καθώς η στρατηγική της φαίνεται πώς είναι να μην υπάρξει διάσπαση δυνάμεων απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο πλευρό Κασσελάκη

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη, Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίνα Κασιμάτη, Ραλλία Χρηστίδου, Βασίλης Κόκκαλης και Πέτρος Παππάς είναι τα πρόσωπα που είναι στο πλευρό του.

Παράλληλα, άπαντες περιμένουν να δουν τη στάση που θα κρατήσει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στη διαδικασία της εκλογής του, όμως το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχει διάσταση απόψεων.

Κάλπες στις 10 Μαρτίου

Όσον αφορά στις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες, το τοπίο παραμένει θολό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, 10 Μαρτίου είναι μια πιθανή ημερομηνία ωστόσο για κάποιους δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τόσο σύντομα οι εκλογές καθώς πρέπει να γίνει πρώτα εκκαθάριση του μητρώου.

Παράλληλα, μέσα Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θήβα προκειμένου να κάνει την στρατιωτική του θητεία.

Στη συνέχεια ακολουθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου που θα είναι δύσκολο να αποφασιστεί από τα στελέχη του κόμματος να γίνουν τότε οι εκλογές.

Ερωτηματικό αποτελεί επίσης ποιοι θα ψηφίσουν στις νέες εκλογές. Αν δηλαδή θα ψηφίζουν νέα μέλη με κάποιο χρηματικό αντίτιμο ή αν θα ψηφίσουν όσοι ψήφισαν και στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.