Την ανάγκη αναμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να είναι διαφορετικός από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και να μπει, παράλληλα, ένα τέλος στην εσωστρέφεια, προέταξε το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», έθεσε ζήτημα πολιτικής πορείας, προσανατολισμού και συντεταγμένης ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Έχουμε μια σειρά από ζητήματα» όπως παραδέχθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, ότι διοικεί το κόμμα σαν επιχείρηση, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως εκλέξαμε πρόεδρο, δεν εκλέξαμε μονάρχη. «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Κασσελάκη. Εκλέξαμε πρόεδρο και αυτό δεν το αρνείται κανένας, δεν εκλέξαμε μονάρχη. Δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας, μπαίνει ζήτημα πορείας και πολιτικού προσανατολισμού. Δεν βλέπω κίνδυνο διάλυσης του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αγνοεί τα κομματικά όργανα.