Στη Βουλή βρίσκεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι θα άρει μια μεγάλη ανισότητα.

Ταυτόχρονα, αναφέρουν πως παρά τις έντονες αντιδράσεις από την Εκκλησία, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναμένεται να κερδίσουν τις «αρνητικές φωνές της κοινωνίας».

Συγκεκριμένα, οι The Times έγραψαν άρθρο με τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με την Ορθόδοξη Εκκλησία για τον γάμο των ομοφυλοφίλων – και πρόκειται να κερδίσει».

Επίσης, οι New York Times σχολίασαν τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία ως εξής: «Η Ελλάδα πρόκειται να γίνει η πρώτη ορθόδοξη χώρα που θα επιτρέψει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Το Associated Press τοποθετήθηκε με άρθρο: «Το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, για πρώτη φορά σε ορθόδοξη χριστιανική χώρα».

Ο Guardian μίλησε με ομόφυλα ζευγάρια που μένουν στην Ελλάδα και έγραψε άρθρο με τίτλο: «”Μια λαμπρή αρχή”: Οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι ανυπομονούν να νομιμοποιήσουν οι βουλευτές τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών».

Ακόμη, η Liberation σχολίασε τις εξελίξεις ως εξής: «Στην Ελλάδα, επίκειται ψηφοφορία για το γάμο για όλους».