Καθήκοντα τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναλαμβάνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Διονύσης Καλαματιανός σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου: «Λόγω της σπουδαιότητας του επικείμενου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και του βάρους που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίστηκε από το Προεδρείο της Κ.Ο. ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα καθήκοντα τομεάρχη Παιδείας θα ασκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια τομεάρχη, Ράνια Θρασκιά»

Επίσης ορίστηκε αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη. Ο κ. Καλαματιανός διαδέχεται την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Αθηνά Λινού, η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή της από τον Τομέα η οποία αποχώρησε σημειώνοντας πως οι λόγοι της παραίτησης της δεν είναι πολιτικοί. Ωστόσο η παραίτησή της ήρθε τη χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση προωθεί τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση με το δικαίωμα λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.