«Δεν φτάνει να “ευχόμαστε” να είναι τα τελευταία θύματα της ελληνικής αστυνομίας. Πρέπει να νομοθετούμε για τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελούν το έργο τους, για την επαρκή στελέχωση σωμάτων και τμημάτων και να συγκρουστούμε με τις οργανωμένες μορφές εγκλήματος, οπαδικής ή άλλης μορφής, που τυγχάνουν σκόπιμης ή μη ανοχής» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, με αφορμή την είδηση ότι έχασε τη μάχη με τη ζωή ο αστυνομικός των ΜΑΤ, που είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Όπως αναφέρει στο Facebook ο κ. Χριστοδουλάκης:

«Προχθές ο Χρήστος της ΔΙΑΣ, σήμερα ο Γιώργος από τα ΜΑΤ, μετά από μέρες μάχης. Δυο ακόμα ανθρώπινες ζωές στο καθήκον, στην εργασία τους, για ένα επάγγελμα που δεν αναγνωρίζεται καν ως “επικίνδυνο”.

Δεν φτάνει να «ευχόμαστε» να είναι τα τελευταία θύματα της ελληνικής αστυνομίας. Πρέπει να νομοθετούμε για τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελούν το έργο τους, για την επαρκή στελέχωση σωμάτων και τμημάτων, και να συγκρουστούμε με τις οργανωμένες μορφές εγκλήματος, οπαδικής ή άλλης μορφής, που τυγχάνουν σκόπιμης ή μη ανοχής».

Προχθές ο Χρήστος της ΔΙΑΣ, σήμερα ο Γιώργος από τα ΜΑΤ, μετά από μέρες μάχης. Δυο ακόμα ανθρώπινες ζωές στο καθήκον,…

Posted by Μανώλης Χριστοδουλάκης on Wednesday, December 27, 2023