Χιλιάδες αναμμένα φαναράκια φώτισαν για ακόμα μία χρονιά τον ουρανό του Βόλου και χάρισαν εντυπωσιακές εικόνες στους παρευρισκόμενους, που βρέθηκαν στην παραλία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, για να απολαύσουν το θέαμα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για καλό σκοπό, μεταφέροντας το μήνυμα «ένα φως – μια ευχή» και έχει ως στόχο την ενίσχυση ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Βόλου.

Ωστόσο, φέτος συνέβη και ένα απρόοπτο, καθώς, ενώ το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, ένα από τα φαναράκια «προσγειώθηκε» σε ένα σκάφος, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και γρήγορα το πάνω μέρος του τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, αναρωτήθηκε για τον ιδιοκτήτη: «Ποιος του είπε να το αφήσει εκεί; Στην τελική, ας το έπαιρνε…».

Συγκεκριμένα, πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Ρε, μην χαλάτε τη γιορτή! Καλά είμαστε. Ας το έπαιρνε… Του είπε κανείς να το αφήσει εκεί; Γιορτάζουμε σήμερα. Γιορτάζει όλος ο Βόλος. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο! Υγεία!

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των ιδιοκτητών, που με τη βοήθεια πυροσβεστήρων έσβησαν την πυρκαγιά. Συνολικά οι Βολιώτες άναψαν 11.000 φαναράκια, που συνοδεύτηκαν από αντίστοιχες ευχές και τα άφησαν στον ουρανό της πόλης.