Κριτική έναντι της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης επί του προϋπολογισμού του 2024 που θα ψηφιστεί σε λίγη ώρα.

«Οι σημερινοί πολίτες νιώθουν ότι είναι δεύτερης κατηγορίας, ότι είναι φτωχοί και ας μην είναι φτωχοί. Αυτό γεννά απελπισία κι απαξίωση της πολιτικής. Με αυτά, εμπεδώνεται η απαξίωση της πολιτικής και ο εκφασισμός της καθημερινής ζωής που γεννά βία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Και μια κοινωνία που δεν πιστεύει στον εαυτό της, είναι μια κοινωνία που δεν έχει μέλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, «ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να απαντά στο πώς θα ξεφύγουμε από τις ανισότητες κι από όλα τα παραπάνω, όμως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Το μοντέλο ανάπτυξης όμως έχει αποτύχει. Έτσι, ενισχύονται οι ανισότητες, το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, τα υπερκέρδη για τους λίγους, λύσεις σε σοβαρά ζητήματα δίνονται με μπαλώματα, και υπάρχει αδιαφορία για το μέλλον. Πουθενά δεν υπάρχει μέριμνα για τα τρία σημαντικά προβλήματα: Κλιματική κρίση, ανισότητες, παραγωγικό μοντέλο της χώρας».