Στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ.

«Το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από τον κατώτατοι μισθό» τόνισε και υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης «να περιοριστεί η φοροδιαφυγή στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».

«Οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εξαιρούνται από τις συγκεκριμένες διατάξεις που θα ισχύσουν από το 2024», ενώ το νομοσχέδιο οριοθετεί τον κατώτατο βαθμό ως τεκμαρτό εισόδημα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «για τον νέο ελεύθερο επαγγελματία για τα τρία πρώτα χρόνια δεν θα ισχύσει αυτό, θα υπάρχει δηλαδή εξαίρεση. Για τον τέταρτο χρόνο θα υπάρχει το όριο των 10.000 ευρώ, που είναι ο κατώτατος μισθός, που θα φορολογούνται οι επαγγελματίες και θα υπάρχει μια έκπτωση πάνω από 50% και στον πέμπτο χρόνο θα υπάρχει μια μεγάλη έκπτωση».

«Έχουμε την πιο επίμονη εισαγόμενη ακρίβεια των τελευταίων δεκαετιών», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «αρχή μας ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει κανέναν αβοήθητο».