Ερώτηση «για την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων στη Θεσσαλονίκη» κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ράνιας Θρασκιά στην οποία τονίζεται πως η συμπρωτεύουσα, παρότι ανακηρύχτηκε «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού» για το έτος 2024, έχει αθλητικές εγκαταστάσεις που μαραζώνουν και εικόνες εγκατάλειψης που συγκλονίζουν.

Ειδικότερα, αναφέρονται, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο, το οποίο είναι χωρίς άδεια για την πραγματοποίηση αγώνων, με μεγάλες κι εκτεταμένες καταστροφές στον τάπητα του στίβου, στον χλοοτάπητα του κεντρικού και βοηθητικού γηπέδου, ρωγμές στην κτιριακή υποδομή, ανεπαρκή πυρασφάλεια, υγρασίες, ελλιπή κρατική χρηματοδότηση, υποδιπλασιασμό του μόνιμου προσωπικού, έλλειψη τεχνικού προσωπικού, απουσία φύλαξης, μη λειτουργία του κυλικείου. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μεταφέρεται η ιστορική ομάδα της ΠΑΕ «Ηρακλής Θεσσαλονίκης» στο Κιλκίς για την πραγματοποίηση των αγώνων της. Επισημαίνεται δε ότι δεν υπάρχουν κλειστά γήπεδα στίβου, τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου είναι ασυντήρητα, τα προπονητήρια είναι παραμελημένα και οι συνθήκες στα κολυμβητήρια της πόλης είναι πραγματικά άθλιες, καθώς διαθέτουν ανύπαρκτη υγιεινή και είναι παντελώς επικίνδυνα.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να επαναλειτουργήσει ουσιαστικά τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις της. Καθώς κι αν προτίθενται να εφαρμόσουν κάποιο εθνικό σχέδιο δράσης –σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς- ώστε να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να ανταποκριθεί στον ρόλο της ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού» για το έτος 2024.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών και υπογράφεται πέραν της κας Θρασκιά και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μπάρκα.